NEHUMANI I OKRUTNI BOGOVI NEW AGEA - jedan od takvih svima poznat
dekle |
/ #6 to pa je od Mase izjava2014-10-21 23:00Izjava Moje ime je Maša Blaznik, jogijsko ime Mahima Devi. Jogo sem začela vaditi v društvu Joga v vsakdanjem življenju Ljubljana, Slovenija leta 1992. Stara sem bila 20 let. Leta 1994 sem odšla na 2- letni študijski program »Vedske študije«, ki se je izvajal v Jadan ašramu v Indiji. Skupina nas, ki smo tam študirali, smo bili v joga skupnosti znani kot »Jadan students«. Verjela sem, da na poti osebne rasti človek potrebuje duhovnega učitelja. Nekoga, ki ni več vpleten v spone vsakdanjega življenja, ki ima višjo stopnjo zavesti in razumevanja ter ga odlikuje brezpogojna ljubezen do vseh živih bitij. Pot in izkušnje, ki so me pričakovale tukaj, so bile zelo drugačne od tistega, kar sem si pod oznako »duhovnega razvoja« predstavljala. V času bivanja v Jadanu sem tudi jaz postala ena izmed tistih, o katerih so spregovorila dekleta pred tremi leti. S Swamijijem sem imela spolne odnose več let.To se je dogajalo v njegovih prostorih v jadanskem ašramu (med leti 1994-1996), občasno v času seminarjev v njegovih prostorih v Vepu, v Ljubljani, na Dunaju, vse do leta 2008. Včasih sem bila z njim sama, včasih je bilo v sobi tudi po več deklet. O tem nisem govorila z nikomer, ker mi je Swamiji naročil, da mora to ostati skrivnost. Leta 1996 sem bila žrtev spolnega napada s strani Swamijijevega guruja, Swamija Madhavanande, vendar sem mu ušla. O tem sem v pismu obvestila Swamijija. Ob prvem osebnem srečanju mi je rekel, da bo govoril z njim, da naj tega več ne počne. O tem nisva spregovorila nikoli več. Visoka predstavnica Fellowshipa mi je kasneje rekla, da naj takšnih stvari ne sporočam več v pisni obliki. Kako to, da sem ostala na jogi še toliko let in spregovorila o zlorabah šele sedaj? Zakaj se nisem pridružila dekletom, ki so pred dvemi leti javno spregovorile o svojih izkušnjah? Čeprav sem vedela, da govorijo resnico, sama javno o tem takrat še nisem zmogla spregovoriti, ker me je bilo preveč sram in strah. Iz joga skupnosti sem se umaknila že nekaj let preden so dekleta javno spregovorila o zlorabah. Menila sem, da bo umik dovolj, da začnem ustvarjati novo poglavje v življenju. V tem času sem Swamijijeva dejanja še vedno doživljala kot gurujevo preizkušanje zvestobe in zaupanja učenca ter nekakšen izraz ljubezni. To, da sem se ob njegovih dejanjih počutila neprijetno in razburjeno ter tega nisem doživljala kot nekaj božanskega in edinstvenega, pa sem pripisovala mojim lastnim pomanjkljivostim. Odziv članov joga skupnosti in Swamijija na zgodbe deklet, ki so spregovorila o zlorabi, pa je bil za mene začetek konca. Vedela sem, da zgodbe držijo: razdevičenja, spolne igrice z več dekleti hkrati, zgodba z Gurujijem. Swamiji je vedel, da dekleta govorijo resnico, vendar jih je v intervjuju označil za demone, kasneje pa se po nasvetu PR svetovalca, zavil v popoln molk. Žaljenje in osebna diskreditacija deklet, ki je potekala znotraj joga skupnosti, pa je poskrbela, da so bila dekleta označena za shizofrena, promiskuitetna, zmedena, da so sama to želela, da je tantrični mojster, itd. Ob opazovanju tega dogajanja sem spoznala, da gre za veliko zlorabo, ki pa ni samo spolna, temveč veliko globja. Ne želim biti več del skupnosti, ki iz sočutja ne je mesa, ne premore pa sočutja do deklet, ki razkrijejo resnično zlorabo. In to s strani vseh nas - od tistih, ki smo vedeli, da govorijo resnico, do tistih, ki jim niso bili pripravljeni niti prisluhniti.Po dveh desetletjih v joga skupnosti spoznavam, kakšen grozljiv vpliv so na mene, na moje življenje in na moje odnose imele izkušnje zlorabe in skrivnosti, ki jih še vedno ščitim. Sram, ki sem ga ob tem občutila, je 19 let skrbel, da sem del sebe odrezala od družine, partnerjev in prijateljev. Z molčanjem koristim peščici, škodim pa mnogim, tudi sebi. Skrivnosti ljudem prepečujejo dostop do informacij, do katerih imajo pravico. Brez njih se ne morejo pristno odločati in zato ne v polnosti živeti svojega življenja. Laganje, prikrivanje in molčanje tako Swamijija in vseh, ki vedo, kaj se dogaja, ko se konča uradni del satsanga in gre Swamiji v svoje prostore, odreka ljudem pravico do zaupanja, spoštovanja, enkovrednosti in sprejetosti. Je to odraz duhovnih vrednot skupnosti Joge v vsakdanjem življenju? Swamiji je zlorabil položaj moči, ki mu ga kot duhovnemu učitelju pripisujejo učenci; njihovo zaupanje, s katerim mu pristopajo ter posledično spolno nedotakljivost posameznic, četudi so dekleta polnoletna. To je nedopustno in je zloraba v vsej svoji moči! Vendar se zloraba ne konča tukaj. Organizacija, ki jo je zgradil in določene odgovorne osebe v njej na lokalnih/nacionalnih in mednarodnem nivoju, vedo za Swamijijevo zlorabljajoče vedenje, vendar o tem molčijo ter z molkom dopuščajo, da se zlorabe nadaljujejo. Čeprav številni enostavno ne morejo verjeti, da se to dogaja, vam želim povedati, da to sploh ni vprašanje. To je resnica. Moj namen ni, da vas prepričujem v karkoli. Želim samo, da informacijo prejmete. Potem je v vaših rokah, da z njo naredite, kar želite. Maša Blaznik Ljubljana/Slovenija, 27. marec 201 |
|
Protiv postavljanja ugostiteljskog objekta na pomorskom dobru / plaži u Zablaću (Šibenik)
REZOLUCIJA O GENOCIDU NAD CRNOGORCIMA - CRNOGORSKA EVROPSKA PARTIJA
Postoji li nešto što želite promijeniti?
Promjena se ne događa šutnjom. Autor ove peticije suprotstavio se i angažirao. Hoćete li i vi učiniti jednako? Započnite društveni pokret kreirajući peticiju.
Započnite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
Peticija za zabranu prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava u Republici Hrvatskoj
8926 Napravljena: 2024-12-31
Peticija protiv zabrane pirotehnike
902 Napravljena: 2025-01-06
PETICIJA PROTIV -: · POSTAVLJANJE VJETROELEKTRANA · IZGRADNJE FOTONAPONSKE ELEKTRANE · SKLADIŠENJA SOLARNE ENERGIJE na području sela BAJAGIĆ-OBROVAC SINJSKI
639 Napravljena: 2024-12-09
PETICIJA PROTIV IZGRADNJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA GRAĐEVINSKOG OTPADA - ĆUNSKI
464 Napravljena: 2024-12-07
PRIZNANJE SPREČENOG STOLICA BENEDIKTA XVI. I SAZIVANJE KONKLAVE
17901 Napravljena: 2023-10-23
Recimo NE uvođenju poreza na nekretnine i povećanju paušalnog poreza na dohodak!
3734 Napravljena: 2024-10-08
Peticija protiv zabrane apartmana u zgradama – za slobodu privatnog vlasništva!
4631 Napravljena: 2024-09-02
Osiguranje na ulazima škola.
86 Napravljena: 2024-12-20
Potpuna zabrana pirotehničkih sredstava
3444 Napravljena: 2023-12-30
DOSTA ZAŠTITE NASILNIH MOĆNIKA; OTKAZ ZAŠTITNICIMA NASILNIKA U ŠKOLAMA
1656 Napravljena: 2024-10-22
Peticija o minimalnoj plaći/plati u FBiH i doprinosima
67 Napravljena: 2025-01-05
GRAĐANSKA INICIJATIVA - "ZA NAŠ JUG 2" - spriječimo ogroman nedostatak parkirališta i prometnu gužvu
61 Napravljena: 2024-12-30
Nikad Više: Reforma Psihijatrijskih Instituta i Evaluacija Pacijenata
53 Napravljena: 2024-12-21
Pravda za Katu i Stipu: Borba za pravdu i sigurnost na našim cestama
23614 Napravljena: 2024-07-16
Da novi most u Konjicu dobije naziv Miralem Mika Šabić
39 Napravljena: 2024-12-18
Želim uvođenje kućnog obrazovanja - obrazovanje od kuće ( homeschooling ) kao redovitog i priznatog obrazovanja za učenike osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj
1712 Napravljena: 2020-03-20
Protiv postojećeg rješenja za podvožnjak Medpotoki!
16 Napravljena: 2024-12-21
Peticija protiv zabrane petardi i dostupnost svim punoljetnim građanima Republike Hrvatske
40 Napravljena: 2023-12-31
PETICIJA ZA VRAĆANJE KVOTA ZA UVOZ STRANIH RADNIKA!
816 Napravljena: 2024-01-24
ZAUSTAVLJANJE MARIKULTURE U USTRINJSKOJ UVALI TE NJEZINO BRISANJE IZ PROSTORNIH PLANOVA ŽUPANIJE, GRADOVA MALOG LOŠINJA I CRESA.
1832 Napravljena: 2023-12-29