Za redovnu kontrolu svih rodilišta u RH
Kontaktirajte pokretača peticije
Ova tema rasprave je automatski kreirana od peticije Za redovnu kontrolu svih rodilišta u RH.
Gost |
#12016-02-17 16:32Iz razloga sto sam tri puta dozivela slicne ili iste neugodnosti:skakanje po stomaku,ruzno i nemarno ophodjenje osoblja,spavanje na krvavim plahtama po nekoliko dana,drsko,bezobrazno ponasanje sestara za bebe.Nisam razmazena niti zla osoba ali ovo sto mi imamo na ginekologiji i u porodilistima je za kazneni progon.Moram napomenuti i krajnje prljave i neodrzavane sobe,toalete i kupaone gde sa ventilacijskih otvora visi prasina na paucini koja se uhvatila u grozdovima gde na plocicama u zivotu nije upotrebljeno sredstvo za dezinfekciju i kamenac gde cistacice sa istom vodom peru prasinu na prozoru i gumenu plahtu na kreveti i gde pomeraju decije krevetice rukavicama kojima su cedile prljavu krpu za pod koji su ofrlje presle da bi im proslo radno vreme u nekoj akciji.Uzas i sramota! I ono sto je takodje bitno:nedostupnost informacija i ljudskog ophodjenja koje bi trebalo krasiti jedno takvo humano zanimanje. |
Gost |
#22016-02-17 16:32Zato sto ima jako puno Nikola Kolaka po hrvatskim radaonicama!! |
Gost |
#32016-02-17 16:38Ovu peticiju sam potpisala da ne bi bilo vise ruznih stvari u rodilistima koje zene uvijek prozivljavaju..cast izuzetcima..ima dr koji vole i rade svoj posao sa zadovoljstvom. Ne bi skodilo da se obidje pa se vidi sta se i kako radi. |
Gost |
#62016-02-17 16:46Jer zelim bolje uvjete u svim rodilistima..(za nase kc rodiliste imam samo rijeci pohvale za sve ) ali znam da su neka rodilista u katastrofalnom stanju... |
Gost |
#72016-02-17 16:46Svi na poslu imamo kontrole pa tako trebaju i bolnice pogotovo rodilišta gdje se rađa novi ŽIVOT! |
Gost |
#82016-02-17 16:47krajnje vrijeme je da prestanu torture i vrijedjana zena na porodu! |
Gost |
#102016-02-17 16:51ZA HUMAN I NORMALAN ODNOS PREMA DJECI, RODILJAMA I MAJKAMA! ZA PODRŠKU I RAZUMIJEVANJE! ZA PROFESIONALAN ODNOS I NASMIJANA LICA U BOLNICAMA I RODILIŠTIMA! |
Gost |
#122016-02-17 16:57Potpisala sam ovu peticiju zato sto svaka zena zasluzuje malo ljudskosti i pristojan tretman u rodilistu. |
Gost |
#152016-02-17 17:01Zato što liječnik bilo kojeg smijera, prvenstveno treba biti čovjek, a onda liječnik i ako se već odlučio za takav ne lak, ali jako human posao, i dao Hipokratovu zakletvu, toga bi se trebao i držati! To je human posao, vrlo težak i zahtjevan, ali nedaje pravo vrijeđati i omalovažavati pacinte bilo koje vrste, a naročito kada se na svijet donosi novo biće u velikim bolovima i grčevima. Nitko nikoga ne tjera da završi školovanje koje ne želi, a ako se to i dogodi, postoji prekvalifikacija i svi oni koji misle da su završili krivu školu i rade posao koji ne vole, neka se prekvalificiraju, a ne da doslovno ubijaju druge ljude zbog, ne znam.. umora, iscrpljenosti, gađenja, ili im je jednostavno "loš dan". Liječniku ne smije biti "loš dan", on je izabrao pomagati drugima i olakšati mu bol i poduzeti sve u svojoj moći da se pacijent brzo oporavi i da mu se olakšaju bolovi!!!! |
Gost |
#172016-02-17 17:03Zato sto ne zelim da mi se dogodi kao zenama do sad a planiram roditi jos jedbo dijete. |
Gost |
#182016-02-17 17:03Da bi se zaustavila takva ponasanja doktora..Svakoj zeni to treba bit najljepse iskustvo a ne sjecanje na bol i patnju.To sta se desilo nemozemo ispravit al mozemo pomoc da se to zaustavi i prestane desavat.Da spasimo zivote drugih zena i beba... |
Gost |
#192016-02-17 17:04zato što porod treba ostat lijepa uspomena,a ne kao da si bila glumica u horor filmu.. |
Gost |
#202016-02-17 17:05Zato jer je vrijeme da se trudnice osjecaju sigurno tjekom trudnoce, a najbitnije tjekom poroda |
Anonimna |
#212016-02-17 17:05Potpisala peticiju za buduce majke i da se ovakve tragedije ne ponavljaju.Sama sam prvi porod prosla skakanje po trbuhu jednog doktora i inzistiranje na carskom drugog doktora.Na kraju su se posvadali i laktom me je udarao po trbuhu jedan doktor tri puta i na kraju je drugi doktor donesao vakukuum i tako mi iscupali dijete.Sivali me 45 minuta uz medusobno dogovaranje gdje,sta i kako.Kad su me prebacivali u sobu iz radaone rekli su sestri a mi daju djecaka da povezu sa mnom na sto sam hvala bogu bila svjesna i rekla sam da sam ja rodila curicu na njihovo iznenadenje gledali su u mene ono wtf?Kad je glavna sestra pogledala opet rekla je samo na to joj da gospoda je rodila curicu i nasmijesila se.Dijete su mi dovezli kad su me sredili oko 2 sata nakon sto sam izasla iz radaone.U tom istom rodilistu nakon 8 godina radam drugo dijete i mogu pohvaliti glavnu dr koja me je tretirala kao da sam njena prijateljica.Namjeru nemam vise ici roditi jer nakon prvog poroda strah mi se uvukla.Ima doktora koji su ljudi ali ima ih dosta koji smatraju a su rodilje "krave" ali na nasu srecu u nasem rodilistu postoji jos samo jedan takav ovi dr su u domu zdravlja na ugovoru o djelu i mirovini. |
Gost |
#222016-02-17 17:05Zato jer taj doktor mora biti kažnjen i jer se to ne smije više nikome dogoditi Trudna sam i strah me poroda kad čujem kako se doktori ponašaju. |
Gost |
#232016-02-17 17:06Zbog buducih mama,a i zato sta sam dozivjela slicnu situaciju zbog koje sam pobacila. |
Gost |
#252016-02-17 17:07ja osobno nisam imala neugodan porod dapace savrsen sto se tice doktorice i sestara u st ali dajem podrsku svim zenama koje ga nisu imale i da se sve napravi da vise ni jedna ne osjeti neugodu niti tugu u necemu sto mora biti najlijepsi trenutak u nasem zivotu :))) |
|
REZOLUCIJA O GENOCIDU NAD CRNOGORCIMA - CRNOGORSKA EVROPSKA PARTIJA
Protiv postavljanja ugostiteljskog objekta na pomorskom dobru / plaži u Zablaću (Šibenik)
Postoji li nešto što želite promijeniti?
Promjena se ne događa šutnjom. Autor ove peticije suprotstavio se i angažirao. Hoćete li i vi učiniti jednako? Započnite društveni pokret kreirajući peticiju.
Započnite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
Recimo NE uvođenju poreza na nekretnine i povećanju paušalnog poreza na dohodak!
3665 Napravljena: 2024-10-08
PETICIJA PROTIV -: · POSTAVLJANJE VJETROELEKTRANA · IZGRADNJE FOTONAPONSKE ELEKTRANE · SKLADIŠENJA SOLARNE ENERGIJE na području sela BAJAGIĆ-OBROVAC SINJSKI
638 Napravljena: 2024-12-09
Peticija protiv zabrane apartmana u zgradama – za slobodu privatnog vlasništva!
4603 Napravljena: 2024-09-02
PETICIJA PROTIV IZGRADNJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA GRAĐEVINSKOG OTPADA - ĆUNSKI
457 Napravljena: 2024-12-07
PRIZNANJE SPREČENOG STOLICA BENEDIKTA XVI. I SAZIVANJE KONKLAVE
17773 Napravljena: 2023-10-23
UJEDINJENI ZA BUDUĆNOST I OPSTANAK SELA OPĆINE MUĆ
483 Napravljena: 2024-11-21
Osiguranje na ulazima škola.
73 Napravljena: 2024-12-20
DOSTA ZAŠTITE NASILNIH MOĆNIKA; OTKAZ ZAŠTITNICIMA NASILNIKA U ŠKOLAMA
1649 Napravljena: 2024-10-22
Pravda za Katu i Stipu: Borba za pravdu i sigurnost na našim cestama
23608 Napravljena: 2024-07-16
NE VJETROELEKTRANI "BRADARIĆA KOSA"
1187 Napravljena: 2024-11-15
Ukidanje i zabrana Extra Fm u RH
38 Napravljena: 2024-12-07
Da novi most u Konjicu dobije naziv Miralem Mika Šabić
37 Napravljena: 2024-12-18
Nikad Više: Reforma Psihijatrijskih Instituta i Evaluacija Pacijenata
36 Napravljena: 2024-12-21
Želim uvođenje kućnog obrazovanja - obrazovanje od kuće ( homeschooling ) kao redovitog i priznatog obrazovanja za učenike osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj
1710 Napravljena: 2020-03-20
Za sigurniju i prohodniju Sokolgradsku ulicu – podržite zahtjeve stanara!
20 Napravljena: 2024-12-04
PETICIJA ZA VRAĆANJE KVOTA ZA UVOZ STRANIH RADNIKA!
812 Napravljena: 2024-01-24
NAMA pripada nama: Potpiši peticiju za spas robnih kuća u Ilici i na Kvaternikovom trgu!
5443 Napravljena: 2024-01-17
Protiv postojećeg rješenja za podvožnjak Medpotoki!
10 Napravljena: 2024-12-21
DA deapartmanizaciji stambenih zgrada - NE masovnom turizmu
2631 Napravljena: 2024-07-23
ZAUSTAVLJANJE MARIKULTURE U USTRINJSKOJ UVALI TE NJEZINO BRISANJE IZ PROSTORNIH PLANOVA ŽUPANIJE, GRADOVA MALOG LOŠINJA I CRESA.
1831 Napravljena: 2023-12-29