Peticija za referendum o ukidanju HRT pristojbe

Gost

/ #1057

2015-05-19 02:02

Čestitam na pokretanju ove peticije i prilažem nekoliko rečenica s vlastitim razmišljanjima, objašnjenjima i razlozima za potpisivanje.

1) Kao legalist, još uvijek redovito plaćam HRT pristojbu, iako nemam TV prijemnik. Imao sam ga do prije četiri godine kad je dotrajao, i to što sam tada prestao pratiti programe HRT-a značajno je smanjilo svakodnevnu izloženost stresu. Nakon nekoliko mjeseci bez TV-a psihički sam se osjećao neusporedivo bolje.

2) Imam PC (točnije, imam 3 laptopa) ali ne pada mi na pamet da ih koristim za gledanje bilo kojeg TV programa pa niti HRT. Imam radio prijemnik, ali takav na kojemu ne mogu primati programe Hrvaskog radija jer ne prima frekvencijska područja na kojima HRT emitira.

3) Nemam "smartphone", a kad bih ga i imao, sigurno ga ne bih koristio za prijem TV ili radio programa. Kad poželim gledati film, odem u kino. Glazbu uglavnom slušam na koncertima (ponekad i kod kuće jer imam CD/DVD reproduktor, pojačalo i zvučnike te lijepu zbirku CD-a i vinilnih ploča). Informativni programi nisu mi potrebni, ne kupujem niti novine.

4) Slažem se s idejom da bi HRT trebao svoje programe emitirati u kodiranom obliku i nemam ništa protiv naplate takve usluge. Tko gleda i/ili sluša, neka za to plaća ako te programe smatra vrijednim njihove cijene.

5) HRT-ovo načelo prisilnog naplaćivanja je krajnje nepošteno. Nije li to isto kao kad bi svatko morao plaćati pristojbu proizvođačima kruha ako kod kuće ima nož za njegovo rezanje? Uostalom, pravo je čudo to što se do sada još nitko u ZET-u ili HŽ-u nije sjetio uvesti pristojbu za korištenje prometne infrastrukture, koju bi svatko morao plaćati bez obzira na to vozi li se njihovim tramvajima i vlakovima ili ne...

HRT-u i ljudima koji stvaraju njihove programe želim puno uspjeha i svaku sreću, ali ne na račun onih koji ne kupuju njihove proizvode.

Srdačan pozdrav!

Tomislav Sudarević

Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...