Osudjeni nasilnik Stipe Pudja siri lazi protiv hrvata u njemackoj

Gost

/ #85 MILAN MIKAC

2016-02-26 11:24

Za vrijeme jedne skupštine Saveza nogometnih klubova u Njemačkoj 2008 god., Stipe Puđa je brutalno napao novinara Slobodne Dalmacije te ga pred očima brojnih svjedoka pretukao. Zbog tog kaznenog djela gospodin Puđa je, zašto imamo i dokaze, pravomoćno osuđen na plaćanje odštete. A u toj krovnoj udruzi, Puđino nasilništvo je dovelo do raskola, koje traje do danas.

Zanimljivo je, da se ovo sve dogođa u trenutku kada se HSKNj nalazi na vrhuncu svojeg uspjeha. Sustavno smo pomlađivali i profesionalizirali predsjedništvo zadnjih godina, proširili članstvo na više od 75 hrvatskih udruga iz cijele Njemačke. Sistematski radimo na što jačem hrvatskom lobiju, stvorili smo kvalificirani i vidljivi glas Hrvata kao pete po veličini migrantske skupine u Njemačkoj, koja je među najbolje integriranim. Uspiješno provodimo humanitarne i kulturne projekte, zauzimamo se za istinu o domovinskom ratu, organizirali smo uspiješno globalne akcije za naše generale, glasno zauzimajući se za interese iseljenika u domovini. Istovremeno smo vrlo priznati kod njemačkih političkih čelnika, sudjelujemo u svim gremijima njemačke Vlade, osobno sam član u savjetu kancelarke Merkel u Bundesbeirat-u, u Kanzleramt-u sam svaki drugi mjesec, djelujući u raznim radnim skupinama. Naši stavovi se uvažavaju u njemačkoj politici. Uspostavili smo kontakte u svim nama relevantnim ministarstvima i institucijama. Nedavno sam pozvan i u Savjet Vlade za Hrvate izvan RH. Neki promatrači tvrde, da je upravo taj naš veliki uspjeh razlog za ove trenutne neutemeljene kritike i napade na HSKNj.