Osudjeni nasilnik Stipe Pudja siri lazi protiv hrvata u njemackoj

Gost

/ #86 NIKOLA KARDUM

2016-02-26 11:25

Konkretiziraju se indicije da je posrijedi osveta obaviještajnih struktura zbog angažmana HSKNj-a za procesuiranje UDB-aških ubojstava i izručenja osumnjičenika Njemačkoj. Znamenita je i Puđina koalicija s dvoje drugih novinara, Sonjom Breljak i Emilom Ciprom, sa kojima mjesecima vješto doigrava loptice, pozivajući se jedni na druge, sa zajedničkih rekordnih 50-tak članaka o HSKNj-u u samo nekoliko mjeseci. Ovih dvoje novinara su mene osobno već u prošlosti napadali radi angažmana za žrtve UDBE, upozoravajući me da “svaka država ima svoje tajne”, da to za mene “može imati vrlo ozbiljne posljedice” ili poručujući: „Ja sam prije desetak dana bio sa Josipom Manolićem, ostavite te ljude na miru, oni su stari i bolesni!” Inače se Puđa „prodaje“ kao patriot, koji je blizu desno-konzervativnim krugovima, ali u tim krugovima mnogi sada počinju sumnjati u njega.

Tužni rezultat djelovanja Puđe je, da se frustriraju volonteri, koji su optuženi bezmislenim napadima, da se mladi razočarano povlače, dok istovremeno udruge vape za podmlatkom.

Želim ovom prilikom još jednom poručiti Stipi Puđi da je Hrvatima u Njemačkoj, s obzirom na asimilacijski pritisak, otuđivanje naše mladeži, poteškoća oko podmlatka u udrugama, sve manjeg broja učenika u hrvatskim školama itd., najprije potrebna konstruktivna suradnja svih aktera i duh zajedništva prožet kršćanskim načelima. U tom smislu pozivamo Stipu Puđu na profesionalno djelovanje.