Ukinimo rad nedjeljom i praznikom (blagdanom)

Gost

/ #1380

2016-08-10 15:04

I ja radim u jednom trgovackom centru.Muz i ja zivimo sami...imamo dvogodisnjeg sina....najgore je to sto i moj suprug ima isti takav posao i svaku nedjelju i praznik radimo....u cijeloj ovoj prici nase dijete najvise pati.....ne sjecam se kad smo zadnji put svi rucali zajedno.Najteze mi padnu blagdani kad su svi s obiteljima doma,a ja nisam.Za badnjak se ostaje duze raditi,a kad dodem doma(imam sat i pol do 2 sata voznje do kuce),toliko sam od tog blagdanskog ludila fizicki i psihicki umorna da jednostavno padam s nogu.Sramota me je uopce reci da na sam badnjak djetetu nisam imala vremena,a ni snage ispeci kolace....A da ne spominjem kicenje bora.....kada j dodem kasno doma,moje dijete vec spava....ostaje jedino da ga sama okitim,tako da kad se moje dijete ujutro probudi,da ga bar ima.srce mi se slama kada vidim da ostala djeca uzivaju sa roditeljima za blagdane,a moje je samo...bez mame....Mnogo puta od kupaca cujem zaljenje.....kuzu nam da smo jadnicki i kako im je zao sto nas vide da mi radimo....voljela bih da ti nasi poslodavci dodu raditi s nama nedjelje i blagdane.Vjerujem da i oni imaju djecu.....njihova djeca neznaju kako je to odrastati kao sto sada moje dijete odrasta.zasto?zato sto su njihovi roditelji s njima nedjeljom i blagdanima.....Doma sjede i uzivaju,a za nas ne mare.Drzavni praznici?praznik rada?sto je to?jedni rade, drugi uzivaju?pa zar mi nismo svi stanovnici Hr.ili zakon nije za sve nas isti?Smatram da se rad nedjeljom i blagdanima svakako treba ukinuti.Ili ce svi za blagdane biti doma i slaviti,ili neka sve te blagdane ukinu i svi cemo ici raditi.Ukljucujuci i nase poslodavce,politicare.

.politicari si spajaju praznike i po tjedan dana,a mi ..robovi.....radimo!fujjj!prije mnogo godina je ukinuto robovlasnistvo,a nazalost kad nas traje...