Peticija za reguliranje obveza koncesionara na pomorskom dobru
Quoted post
Gost |
#472013-02-08 14:30Koncesija na bove!? Bez ikakve odgovornosti koncesionara!? U svijetu koncesija (-harač) u takvom smislu uopče ne postoji! Susak. koncesionar tjera brodice: http://www.youtube.com/watch?v=lc6JpCVHhmc Nikola S. |
Replies
more |
#51 Re:2013-02-08 20:35:53Potpuno ste u pravu u vezi onoga da godišnje plaćate 10.300 EU i k tome još dodatno plaćate vez u nekoj bolje zaštićenoj uvali bez garancije da je ponuđeni vez sigurniji od vašeg sidra. Tu me još nešto zabrinjava, a to je kratkovidnost našeg ministarstva turizma. Ono na puna usta propagira razvoj investicija u turizmu. Dakle na obali u vidu hotela restorana i slično. Da li bi investirao u takve objekte kada bi se gostima ograničavala mogućnost korištenja mora? Ne bi, kao što, praktički, ne postoji robna kuća koja naplaćuje parking svom kupcu. Ako smo platili marinu, hotel i slično kao i pomorsko dobro da bi se nauživao mora, onda nije pametno da nam se to onemogućava raznim primitivnim ponižavajućim kratkovidnim smicalicama. To što koncesionar navodi da s tom djelatnošću hrani porodicu je točno, ali bi još točnije bilo da bi i on i još puno drugih više zarađivali u novim turističkim objektima. |
MrEventum |
#56 Re:2013-02-09 22:05:16Reply na snimak objavljen na youtube.com: Zbog stajanja i vezivanja na bovu radi kupanja ili ručka nikad nisam imao problema, dapače, došli bi pitati hoćemo li noćiti ili idemo dalje i to je bilo to... Uvijek vrlo kulturno i ljubazno, kao što sam i ja pristupio i razgovarao s njima. Način i ton razgovora onoga koji je u ovom snimku komunicirao s koncesionarom odaje dozu arogantnosti za koju nema potrebe jer uvijek isprovocira sukob ili nemilu situaciju. Onima kojim se ne sviđa prihvatiti određena pravila neka odu u Italiju, Grčku... Kako je ja shvaćam ova peticija ne osporava koncesionaru provođenje pravila sukladno koncesiji koju je dobio, nego ima za cilj ograničiti primjenu tih pravila samo i isključivo na područje pod koncesijom, kao i jasno definirati usluge, odnsono odgovornosti koncesionara na koncesijkom području. Iskreno, ja ne želim da se netko sidri na području koncesije i pet metara dalje od bove na koju sam vezan... ni uz plaćanje, a niti besplatno. Hoću maksimum mira koliko mi to vez na bovu dopušta, te ne želim doći u situaciju kada pusti sidro upustiti se u traženje krivca za eventualno nastalu štetu udarom tog plovila u moje koje je na bovi. |
Zakonska zabrana kaveznog uzgoja kokoši
REZOLUCIJA O GENOCIDU NAD CRNOGORCIMA - CRNOGORSKA EVROPSKA PARTIJA
Građani/ke protiv uvođenja 1. februara kao Dana osnivanja Sarajeva
Protiv postavljanja ugostiteljskog objekta na pomorskom dobru / plaži u Zablaću (Šibenik)
Postoji li nešto što želite promijeniti?
Promjena se ne događa šutnjom. Autor ove peticije suprotstavio se i angažirao. Hoćete li i vi učiniti jednako? Započnite društveni pokret kreirajući peticiju.
Započnite vlastitu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle zanimati!
JAVNI APEL GRAĐANA Gospić je naš dom!
1285 Napravljena: 2025-02-26
Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Brčkom
1272 Napravljena: 2025-02-26
Peticija za odgovornost i smjenu medicinskih radnica Šejle Mehanović i Armine Hidić sa pedijatrije Doma zdravlja Gračanica
711 Napravljena: 2025-03-05
ZA SMJENU RAVNATELJA NIKOLE HRENA I UPRAVNOG VIJEĆA ŽUPANIJSKE BOLNICE ČAKOVEC – ZDRAVSTVO BEZ POLITIKE!
1179 Napravljena: 2025-02-06
PETICIJA PROTIV IZGRADNJE URBANIH STANOVA I TRENUTNOG PLANA UREĐENJA TRGA U MJESTU ARBANASI
587 Napravljena: 2025-02-24
PETICIJA ZA POBOLJŠANJE UVJETA ZA TRENIRANJE DJECI SPLITA- #AJMONASPLITOVO
557 Napravljena: 2025-02-13
Građani/ke protiv uvođenja 1. februara kao Dana osnivanja Sarajeva
456 Napravljena: 2025-02-14
Srednjoškolci protiv zaključavanja škola (novonastalih mjera)
8897 Napravljena: 2025-01-08
Peticija za očuvanje statusa javnog dobra u Staroj Novalji, područje između crkvica sv. Marije i sv. Križa
269 Napravljena: 2025-03-09
PRIZNANJE SPREČENOG STOLICA BENEDIKTA XVI. I SAZIVANJE KONKLAVE
18424 Napravljena: 2023-10-23
Tražimo park za pse!
237 Napravljena: 2025-03-06
Inicijativa roditelja privatnih predskolskih ustanova
184 Napravljena: 2025-03-04
Potpišite protiv akavakulture Valbiska!
176 Napravljena: 2025-03-05
PETICIJA PROTIV -: · POSTAVLJANJE VJETROELEKTRANA · IZGRADNJE FOTONAPONSKE ELEKTRANE · SKLADIŠENJA SOLARNE ENERGIJE na području sela BAJAGIĆ-OBROVAC SINJSKI
775 Napravljena: 2024-12-09
Protiv protokola od ministarstva obrazovanja
131 Napravljena: 2025-02-19
Koncert Marka Perkovića Thompsona 13. lipnja na Hipodromu
128 Napravljena: 2025-02-15
Peticija za postavljanje kamera na najfrekventnijim pravcima u Sesvetama
300 Napravljena: 2025-01-29
peticija protiv nasilja nad ženama u TK
66 Napravljena: 2025-02-26
Vratimo Aktual, i novi lajvovi
64 Napravljena: 2025-02-23
Peticija podrške liječnicima i osoblju ŽB Čakovec